Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 651 Ocena: 5631
Dodano: 03.09.2018
Odsłon: 3623
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Obrany seler /80 dag/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach
W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przez 2-3 min. podsmażamy. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gotujemy /często mieszając/ na małym ogniu ok. 45 min. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy bułkę tartą, mieloną ostrą paprykę i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy.
Keksówkę / o długości ok. 20 cm/ natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę selerową i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.
Pieczemy przez 20 min. w temp. 190 stopni C a następnie zmniejszamy temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Dolcevita-in-my-kitchen 04 września 2018Zgłoś do usunięcia
Zapisuje przepis i dziekuje :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 04 września 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo aromatyczny, mniam ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 04 września 2018Zgłoś do usunięcia
Smaczny pasztet :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz