Do góry

Dodatki Przepis na:

Pęczak z grochem do obiadu

Pęczak z grochem do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18514

Dodano:

Odsłon: 743

Zamiast ziemniaków do obiadu lub na farsz do gołąbków.

Składniki

  • pęczak 20 mdag
  • 10 dag łuskanego grochu
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pęczak z grochem do obiadu

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Groch zalać wodą na dwie godziny, następnie ugotować i odcedzić. Pęczak zalać bulionem i gotować powali przez około pół godziny. Następnie groch połączyć z pęczakiem, przecierem pomidorowym i dusić przez 5 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać do obiadu zamiast ziemniaków. Farsz bardzo dobrze nadaje się na gołąbki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń