Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast ziemniaków do obiadu lub na farsz do gołąbków.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Składniki
Wykonanie: Groch zalać wodą na dwie godziny, następnie ugotować i odcedzić. Pęczak zalać bulionem i gotować powali przez około pół godziny. Następnie groch połączyć z pęczakiem, przecierem pomidorowym i dusić przez 5 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać do obiadu zamiast ziemniaków. Farsz bardzo dobrze nadaje się na gołąbki.