Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto bazyliowe to najszybszy i najprostszy dodatek do makaronu. Przygotujesz go dosłownie w 5 minut. Zamiast orzeszków pinii, które są w oryginalnym przepisie możesz użyć obranych migdałów lub orzechów laskowych. Pesto możesz zaserwować wraz z makaronem, jako dodatek do dań rybnych i zup typu krem. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie podany wraz z grzankami. Tak przygotowane pesto przechowuj szczelnie zamknięte w lodówce do 3 dni.
Blender
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 49
Polecam.
Odsłon: 929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 256
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 105
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 49
Polecam.
Odsłon: 929
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 256
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 105
Składniki
Listki bazylii umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz z łupin.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć orzeszki pinii i podprażaj cały czas mieszając. Gdy poczujesz unoszący się aromat orzechów zdejmij patelnię z ognia.
Do blendera wsyp przestudzone orzechy, dodaj czosnek, oliwę, parmezan, listki bazylii, szczyptę soli i pieprzu. Całość zmiksuj i przełóż do słoika.