Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto bazyliowe to najszybszy i najprostszy dodatek do makaronu. Przygotujesz go dosłownie w 5 minut. Zamiast orzeszków pinii, które są w oryginalnym przepisie możesz użyć obranych migdałów lub orzechów laskowych. Pesto możesz zaserwować wraz z makaronem, jako dodatek do dań rybnych i zup typu krem. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie podany wraz z grzankami.
Blender
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 42
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 305
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 42
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 305
Składniki
Listki bazylii umyj i osusz. Ząbki czosnku obierz z łupin.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć orzeszki pinii i podprażaj cały czas mieszając. Gdy poczujesz unoszący się aromat orzechów zdejmij patelnię z ognia.
Do blendera wsyp przestudzone orzechy, dodaj czosnek, oliwę, parmezan, listki bazylii, szczyptę soli i pieprzu. Całość zmiksuj i przełóż do słoika.