Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pesto bazyliowe z dodatkiem orzeszków włoskich, idealne do przygotowania pysznego i szybkiego obiadu. Szczególnie polecam spróbować przepisu osobą które hodują bazylię, a kupują pesto ze słoika. Więcej na blogu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
• Orzechy obieramy i prażymy na suchej patelni przez kilka minut aż zrumieniają • Liście bazylii zrywamy, ważymy i dokładnie myjemy, jeśli pozostawimy po kilka na gałązce to zioła odrosną • Całość blendujemy na drobną masę • Tak przygotowane pesto najlepiej podawać z świeżym makaronem, gnocchi lub użyć jako marynatę • Do gotowego dania najlepiej dodać twardy długo dojrzewający ser • Zamiast bazylii można także użyć innych ziół takich jak rukola czy natka pietruszki, a także orzechy włoskie możemy zastąpić innymi np. pinii.