Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1010 Ocena: 28134
Dodano: 23.10.2015
Odsłon: 4448
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Orzeszki prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a koperek pozbawiamy grubszych łodyg i siekamy.
Rozbite w moździerzu orzeszki, starty ser, koperek i czosnek zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy (dosłownie przez chwilę) dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub ziemniaczkami. Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

grazka950 29 października 2015Zgłoś do usunięcia
uwielbiam każde Twoje pesto :) i to z pewnością będzie wspaniałe :)) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 października 2015Zgłoś do usunięcia
Takie pesto w polskich klimatach smakowych bardzo mi się podoba, koniecznie do zrobienia :) dzięki Kasiu za pomysł, chociaż uwielbiam koperek nigdy sama nie wpadła bym na pomysł zrobienia z niego pesto, pozdrówka:) Odpowiedzi: 1 ▼
10 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 24 października 2015Zgłoś do usunięcia
Boskie pesto <3 już czuję aromat <3 Odpowiedzi: 1 ▼11 Kto głosował? | Odpowiedz