Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski koperek ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą przyprawą do rozmaitych dań, sosów i twarożków. A gdyby wykorzystać jego smak do przygotowania intensywnego pesto? Ja spróbowałam i na prawdę warto zrobić to samo :D Pesto koperkowe doskonale komponuje się z makaronem, ale będzie także świetnym dodatkiem do ziemniaczków - talarków lub łódeczek. Smak pesto podkreślają orzeszki ziemne, czosnek i ser Cheddar. Serdecznie polecam :)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 275
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9549
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2636
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 275
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9549
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
Orzeszki prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a koperek pozbawiamy grubszych łodyg i siekamy.
Rozbite w moździerzu orzeszki, starty ser, koperek i czosnek zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy (dosłownie przez chwilę) dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub ziemniaczkami. Życzę smacznego! :)