Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i wyraziste pesto skomponowane z 3 ziół: bazylii, mięty i rozmarynu z dodatkiem orzechów laskowych, parmezanu i czosnku. Całość jest niezwykle aromatyczna, pobudza nasze zmysły, a w połączeniu z makaronem smakuje wybornie :D
Zdrowa, smaczna, chrupiąca sałatka. Idealna do podjadania między posiłkami.
Odsłon: 2312
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 125
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 26
Nie ma lepszego dodatku do wielkanocnych jajek od domowego, własnoręcznie zro...
Odsłon: 161
Mamy wiosnę ,już oficjalnie,a więc sezon na Jeszcze więcej sałatek uważam za...
Odsłon: 223
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 125
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 26
Nie ma lepszego dodatku do wielkanocnych jajek od domowego, własnoręcznie zro...
Odsłon: 161
Mamy wiosnę ,już oficjalnie,a więc sezon na Jeszcze więcej sałatek uważam za...
Odsłon: 223
Składniki
Orzechy laskowe prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Parmezan ścieramy na tarce. Umyte i osuszone listki bazylii, mięty i rozmarynu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy czosnek oraz część oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty parmezan, rozbite orzechy laskowe, wlewamy pozostałą część oliwy z oliwek i łączymy składniki przez chwilę miksując. Całość doprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem. Pesto podajemy z makaronem ugotowanym al dente. PRZECHOWYWANIE: Gotowe pesto przekradamy do słoiczków, skrapiamy jego wierzch oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Baba ghanoush – prosta pasta z bakłażana
Dodatki
Ćwikła siostry Anastazji
Dodatki
Kluski szwabskie
Domowy majonez
Nie ma lepszego dodatku do wielkanocnych jajek od domowego, własnoręcznie zro...
Odsłon: 161
Baba ghanoush – prosta pasta z bakłażana
Pasta popularna na bliskim wschodzie. Najczęściej serwowana i świeżymi warzyw...
Odsłon: 502