Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i wyraziste pesto skomponowane z 3 ziół: bazylii, mięty i rozmarynu z dodatkiem orzechów laskowych, parmezanu i czosnku. Całość jest niezwykle aromatyczna, pobudza nasze zmysły, a w połączeniu z makaronem smakuje wybornie :D
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1735
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38603
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1735
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38603
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Składniki
Orzechy laskowe prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Parmezan ścieramy na tarce. Umyte i osuszone listki bazylii, mięty i rozmarynu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy czosnek oraz część oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty parmezan, rozbite orzechy laskowe, wlewamy pozostałą część oliwy z oliwek i łączymy składniki przez chwilę miksując. Całość doprawiamy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem. Pesto podajemy z makaronem ugotowanym al dente. PRZECHOWYWANIE: Gotowe pesto przekradamy do słoiczków, skrapiamy jego wierzch oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! :)