Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zielone, smaczne i aromatyczne pesto na bazie listków roszponki i prażonych ziaren słonecznika. Całość podkreśla wyrazisty smak sera Marble Cheddar oraz czosnku. Pesto idealnie komponuje się z makaronem oraz ryżem, ale może posłużyć także jako smarowidło do kanapek.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 295
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9595
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6002
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2634
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 295
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9595
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6002
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2634
Składniki
Ser Marble Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ziarna słonecznika prażymy na patelni do lekkiego zarumienienia i uwolnienia aromatu. Studzimy. Umyte i osuszone listki roszponki przekładamy do rozdrabniacza wraz z 3 ząbkami czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, startym Marble Cheddar, uprażonymi ziarnami słonecznika oraz około 1 łyżeczki soli himalajskiej. Wszystko miksujemy przez kilka sekund. Po tym czasie dodajemy pozostałą część oliwy z oliwek, doprawiamy obficie świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze przez chwilę miksujemy. Pesto świetnie komponuje się z makaronem, ryżem oraz kaszą pęczak. Życzę smacznego! :)