Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zielone, smaczne i aromatyczne pesto na bazie listków roszponki i prażonych ziaren słonecznika. Całość podkreśla wyrazisty smak sera Marble Cheddar oraz czosnku. Pesto idealnie komponuje się z makaronem oraz ryżem, ale może posłużyć także jako smarowidło do kanapek.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 202
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20225
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 202
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20225
Składniki
Ser Marble Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ziarna słonecznika prażymy na patelni do lekkiego zarumienienia i uwolnienia aromatu. Studzimy. Umyte i osuszone listki roszponki przekładamy do rozdrabniacza wraz z 3 ząbkami czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, startym Marble Cheddar, uprażonymi ziarnami słonecznika oraz około 1 łyżeczki soli himalajskiej. Wszystko miksujemy przez kilka sekund. Po tym czasie dodajemy pozostałą część oliwy z oliwek, doprawiamy obficie świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze przez chwilę miksujemy. Pesto świetnie komponuje się z makaronem, ryżem oraz kaszą pęczak. Życzę smacznego! :)