Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto z zielonego groszku

Pesto z zielonego groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48531

Dodano:

Odsłon: 686

Lubicie pesto? Ja bardzo, zwłaszcza to wykonane samodzielnie w domu, z ulubionych składników. Tym razem wpadłam na pomysł zrobienia pesto z zielonego groszku, który akurat zalegał mi w lodówce. Wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam!

Składniki

  • groszek zielony (mrożony) 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • śmietana 18% 4 łyżki
  • świeża bazylia 1 gałązka
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Do blendera wlać śmietanę, oliwę, dodać obrany czosnek, umyte listki bazylii, szczyptę soli oraz wystudzony groszek. Całość zblendować na gładką masę i gotowe.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 22 lutego 2015 Masz rację, najlepsze wykonane po swojemu, bardzo ładne zdjęcia :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń