Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne wewnątrz w chrupiącej panierce!
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 10
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 648
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 10
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 648
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Składniki
W latach 80-tych rodzice wrócili z Czech i zrobili nam tą potrawę o nazwie pieczarki po czesku. Nie wiem czy gdziekolwiek ma to danie taka nazwę ale u mnie się przyjęła. Obrałam pieczarki i oberwałam im nóżki. Najpierw obtoczyłam pieczarki w mące, potem w rozkłóconym jaju z odrobina wody a potem w tartej bułce. Nóżki potraktowałam tak samo.
Smażyłam do rumianości z obu stron- dosyć krótko. Posoliłam i popieprzyłam po wierzchu- wtedy sól jest bardziej wyczuwalna i można jej mniej użyć. Smacznego :)