Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne wewnątrz w chrupiącej panierce!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Składniki
W latach 80-tych rodzice wrócili z Czech i zrobili nam tą potrawę o nazwie pieczarki po czesku. Nie wiem czy gdziekolwiek ma to danie taka nazwę ale u mnie się przyjęła. Obrałam pieczarki i oberwałam im nóżki. Najpierw obtoczyłam pieczarki w mące, potem w rozkłóconym jaju z odrobina wody a potem w tartej bułce. Nóżki potraktowałam tak samo.
Smażyłam do rumianości z obu stron- dosyć krótko. Posoliłam i popieprzyłam po wierzchu- wtedy sól jest bardziej wyczuwalna i można jej mniej użyć. Smacznego :)