Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne wewnątrz w chrupiącej panierce!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 587
Składniki
W latach 80-tych rodzice wrócili z Czech i zrobili nam tą potrawę o nazwie pieczarki po czesku. Nie wiem czy gdziekolwiek ma to danie taka nazwę ale u mnie się przyjęła. Obrałam pieczarki i oberwałam im nóżki. Najpierw obtoczyłam pieczarki w mące, potem w rozkłóconym jaju z odrobina wody a potem w tartej bułce. Nóżki potraktowałam tak samo.
Smażyłam do rumianości z obu stron- dosyć krótko. Posoliłam i popieprzyłam po wierzchu- wtedy sól jest bardziej wyczuwalna i można jej mniej użyć. Smacznego :)