Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne wewnątrz w chrupiącej panierce!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
W latach 80-tych rodzice wrócili z Czech i zrobili nam tą potrawę o nazwie pieczarki po czesku. Nie wiem czy gdziekolwiek ma to danie taka nazwę ale u mnie się przyjęła. Obrałam pieczarki i oberwałam im nóżki. Najpierw obtoczyłam pieczarki w mące, potem w rozkłóconym jaju z odrobina wody a potem w tartej bułce. Nóżki potraktowałam tak samo.
Smażyłam do rumianości z obu stron- dosyć krótko. Posoliłam i popieprzyłam po wierzchu- wtedy sól jest bardziej wyczuwalna i można jej mniej użyć. Smacznego :)