Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki w miodowej marynacie

Pieczarki w miodowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19509

Dodano:

Odsłon: 368

Super dodatek do warzywnej sałatki.

Składniki

  • Składniki:
  • Pieczarki 1 ½ kg
  • Sól 1 łyżka
  • Składniki na zalewę:
  • Ocet 1 szklanka
  • Woda przegotowana 3 szklanki
  • Miód prawdziwy 8 łyżek
  • Cukier 5 łyżek
  • Sól 1 łyżka
  • Ziele angielskie kilka ziarenek
  • Pieprz ziarnisty kilka ziarenek
  • Listek laurowy 3 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarki w miodowej marynacie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki oczyścić, opłukać, zalać wodą i gotować z solą przez 10 minut, po czym odsączyć i ułożyć w wyparzonych słoiczkach. Składniki na zalewę razem połączyć, gotować przez 5 minut, następnie dodać pokrojoną cebulę i gotować jeszcze przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać pieczarki w słoiczkach, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem i obwinąć grubą ścierką do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń