Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do warzywnej sałatki.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 131
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 131
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić, opłukać, zalać wodą i gotować z solą przez 10 minut, po czym odsączyć i ułożyć w wyparzonych słoiczkach. Składniki na zalewę razem połączyć, gotować przez 5 minut, następnie dodać pokrojoną cebulę i gotować jeszcze przez 5 minut. Gorącą zalewą zalać pieczarki w słoiczkach, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem i obwinąć grubą ścierką do wystudzenia.