Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki z kaparami i natką

Pieczarki z kaparami i natką

Autor:

Przepisów i artykułów: 511 Ocena: 3794

Dodano:

Odsłon: 348

Smażone pieczarki z cebulką z dodatkiem kaparów i natki pietruszki to smaczny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.

Składniki

  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • kapary całe w zalewie 4 łyżki
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczarki z kaparami i natką

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości do czasu aż woda odparuje.. Na koniec oprószamy solą /delikatnie bo kapary mogą być słone/ i pieprzem.

  2. Pieczarki przekładamy do miseczki, dodajemy odsączone kapary /możemy trochę pokroić/ i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń