Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pieczarki z cebulką z dodatkiem kaparów i natki pietruszki to smaczny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16928
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 486
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 59
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2704
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16928
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 486
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 59
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2704
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości do czasu aż woda odparuje.. Na koniec oprószamy solą /delikatnie bo kapary mogą być słone/ i pieprzem.
Pieczarki przekładamy do miseczki, dodajemy odsączone kapary /możemy trochę pokroić/ i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.