Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone pieczarki z cebulką z dodatkiem kaparów i natki pietruszki to smaczny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 899
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 899
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20063
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości do czasu aż woda odparuje.. Na koniec oprószamy solą /delikatnie bo kapary mogą być słone/ i pieprzem.
Pieczarki przekładamy do miseczki, dodajemy odsączone kapary /możemy trochę pokroić/ i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.