Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki z porem i tofu

Pieczarki z porem i tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 44

Szybki do przygotowania wegański dodatek do ryżu lub makaronu.

Składniki

  • Pieczarki 500 g
  • Tofu 250 g
  • Por duży 1 szt.
  • Seler naciowy 1 gałązka
  • Olej do smażenia 3 łyżki
  • Sos sojowy ciemny 3 łyżki
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarki z porem i tofu

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić na grube plastry i smażyć z dodatkiem odrobiny soli na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.

  2. Seler umyć, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek i smażyć, często mieszając, aż odparuje woda.

  3. Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek zgromadzony pomiędzy liśćmi, następnie pokroić w cienkie półplasterki i dodać do pieczarek z selerem.

  4. Całość doprawić sosem sojowym i dusić pod przykryciem aż do miękkości pora.

  5. Tofu pokroić w kostkę o krawędzi około 1 cm, dodać do warzyw i dusić jeszcze chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń