Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do przygotowania wegański dodatek do ryżu lub makaronu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 352
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 352
Składniki
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na grube plastry i smażyć z dodatkiem odrobiny soli na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.
Seler umyć, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek i smażyć, często mieszając, aż odparuje woda.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek zgromadzony pomiędzy liśćmi, następnie pokroić w cienkie półplasterki i dodać do pieczarek z selerem.
Całość doprawić sosem sojowym i dusić pod przykryciem aż do miękkości pora.
Tofu pokroić w kostkę o krawędzi około 1 cm, dodać do warzyw i dusić jeszcze chwilę.