Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do przygotowania wegański dodatek do ryżu lub makaronu.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2928
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2928
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Składniki
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na grube plastry i smażyć z dodatkiem odrobiny soli na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.
Seler umyć, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek i smażyć, często mieszając, aż odparuje woda.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, zwracając uwagę na piasek zgromadzony pomiędzy liśćmi, następnie pokroić w cienkie półplasterki i dodać do pieczarek z selerem.
Całość doprawić sosem sojowym i dusić pod przykryciem aż do miękkości pora.
Tofu pokroić w kostkę o krawędzi około 1 cm, dodać do warzyw i dusić jeszcze chwilę.