Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń drobiowa z boczkiem i kiełbasą.

Pieczeń drobiowa z boczkiem i kiełbasą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2595

Dodano:

Odsłon: 351

Smaczna pieczeń, idealna na kanapki.

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 300 g boczku wędzonego
  • kawałek ulubionej cienkiej kiełbasy ( długość formy keksówki )
  • 2 jajka
  • 1 mała bułka namoczona w mleku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku - przeciśnietego przez praskę
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka zmielić, boczek zmielić. Dodać namoczoną, odciśniętą bułkę , jajka oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki ( jak na mielone ).

  2. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso do połowy formy, a następnie włożyć kawałek kiełbasy. Przykryć pozostałym mięsem. Zwilżyć dłoń olejem i dokładnie wyrównać.

  3. Nagrzać piekarnik do 180 st. i piec przez godz. na termoobiegu.
    Smacznego życzę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń