Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne etapy przygotowania pieczeni z indyka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1816
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3161
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1816
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3161
Składniki
Z przygotowanych składników sporządzamy marynatę i dokładnie nacieramy mięso, i odstawiamy na 10-12 godzin w zimne miejsce. Gdy mięso będzie już schłodzone, wkładamy mięso w siatkę. Jeżeli takiej nie posiadamy można mocno związać dratwą. Mięso pieczemy w piekarniku ok 90 minut w 180 stopniach. Mięso na początku obrumieniamy, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Jak już pieczeń będzie zarumieniona przykrywamy aby się dopiekła w środku.