Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne etapy przygotowania pieczeni z indyka.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 53
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 114
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 53
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 86
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 114
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 94
Składniki
Z przygotowanych składników sporządzamy marynatę i dokładnie nacieramy mięso, i odstawiamy na 10-12 godzin w zimne miejsce. Gdy mięso będzie już schłodzone, wkładamy mięso w siatkę. Jeżeli takiej nie posiadamy można mocno związać dratwą. Mięso pieczemy w piekarniku ok 90 minut w 180 stopniach. Mięso na początku obrumieniamy, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Jak już pieczeń będzie zarumieniona przykrywamy aby się dopiekła w środku.