Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne etapy przygotowania pieczeni z indyka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Z przygotowanych składników sporządzamy marynatę i dokładnie nacieramy mięso, i odstawiamy na 10-12 godzin w zimne miejsce. Gdy mięso będzie już schłodzone, wkładamy mięso w siatkę. Jeżeli takiej nie posiadamy można mocno związać dratwą. Mięso pieczemy w piekarniku ok 90 minut w 180 stopniach. Mięso na początku obrumieniamy, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Jak już pieczeń będzie zarumieniona przykrywamy aby się dopiekła w środku.