Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń indyka

Pieczeń  indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2713

Dodano:

Odsłon: 5212

Kolejne etapy przygotowania pieczeni z indyka.

Składniki

  • filet z indyka ok 1 kg
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczka kminku mielonego
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń indyka

Przygotowanie

  1. Z przygotowanych składników sporządzamy marynatę i dokładnie nacieramy mięso, i odstawiamy na 10-12 godzin w zimne miejsce.
    Gdy mięso będzie już schłodzone, wkładamy mięso w siatkę. Jeżeli takiej nie posiadamy można mocno związać dratwą.
    Mięso pieczemy w piekarniku ok 90 minut w 180 stopniach.
    Mięso na początku obrumieniamy, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Jak już pieczeń będzie zarumieniona przykrywamy aby się dopiekła w środku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń