Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczeń z indyka w marynacie z miodu.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 47
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 47
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Czosnek obrać i zmiażdżyć, rozetrzeć z solą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Umyty filet z indyka natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić w szczelnym pojemniku do lodówki na około 1 ½ godziny. Przez pół godziny pieczemy bez przykrycia w naczyniu żaroodpornym. Po upływie tego czasu naczynie zamknąć i co jakiś czas polewać powstałym sokiem.