Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pieczeń z indyka w marynacie z miodu.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4148
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4148
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Czosnek obrać i zmiażdżyć, rozetrzeć z solą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Umyty filet z indyka natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić w szczelnym pojemniku do lodówki na około 1 ½ godziny. Przez pół godziny pieczemy bez przykrycia w naczyniu żaroodpornym. Po upływie tego czasu naczynie zamknąć i co jakiś czas polewać powstałym sokiem.