Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokaloryczna i bogata w liczne składniki mineralne. Tak przygotowana świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu, np. zamiast ziemniaków.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 196
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 933
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 678
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 196
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3085
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 933
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 678
Składniki
Kalarepy obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i suszonym tymiankiem.
Pokrojone kalarepy umieść w misce dodaj do nich zmieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny oliwę. Energicznie poruszaj naczyniem, tak, aby warzywo w całości pokryło się tłuszczem.
Na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę wykładaj kalarepę. Piecz w 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.