Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokaloryczna i bogata w liczne składniki mineralne. Tak przygotowana świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu, np. zamiast ziemniaków.
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 148
I znów kalarepa :) To jest wspaniała jarzynka do tradycyjnego obiadu – kalare...
Odsłon: 90
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1046
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 438
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 686
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1046
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 438
Składniki
Kalarepy obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i suszonym tymiankiem.
Pokrojone kalarepy umieść w misce dodaj do nich zmieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny oliwę. Energicznie poruszaj naczyniem, tak, aby warzywo w całości pokryło się tłuszczem.
Na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę wykładaj kalarepę. Piecz w 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Dodatki
Sos tatarski
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Wielkanocny wieniec
Kilka dni temu dostałam od rodziny kurczaka wiejskiego. Pomysłów do jego...
Odsłon: 12
Sos do sałatki gyros
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 187