Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokaloryczna i bogata w liczne składniki mineralne. Tak przygotowana świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu, np. zamiast ziemniaków.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Kalarepy obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i suszonym tymiankiem.
Pokrojone kalarepy umieść w misce dodaj do nich zmieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny oliwę. Energicznie poruszaj naczyniem, tak, aby warzywo w całości pokryło się tłuszczem.
Na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę wykładaj kalarepę. Piecz w 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.