Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokaloryczna i bogata w liczne składniki mineralne. Tak przygotowana świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu, np. zamiast ziemniaków.
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 576
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1875
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33631
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 190
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 297
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 576
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1875
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33631
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 190
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 297
Składniki
Kalarepy obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i suszonym tymiankiem.
Pokrojone kalarepy umieść w misce dodaj do nich zmieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny oliwę. Energicznie poruszaj naczyniem, tak, aby warzywo w całości pokryło się tłuszczem.
Na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę wykładaj kalarepę. Piecz w 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.