Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokaloryczna i bogata w liczne składniki mineralne. Tak przygotowana świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu, np. zamiast ziemniaków.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 29
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 182
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 200
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 216
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 29
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 182
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 200
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 216
Składniki
Kalarepy obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Zmieszaj oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i suszonym tymiankiem.
Pokrojone kalarepy umieść w misce dodaj do nich zmieszaną z przyprawami i sokiem z cytryny oliwę. Energicznie poruszaj naczyniem, tak, aby warzywo w całości pokryło się tłuszczem.
Na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę wykładaj kalarepę. Piecz w 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza.