Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, maślana, pachnąca tymiankiem. Pyszny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22365
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14034
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4367
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43355
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22365
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14034
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4367
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43355
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Marchewki cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Marchewki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plastry masła i gałązki tymianku.
Piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości i wielkości marchewki). Co jakiś czas marchewkę polewać tworzącym się sosem. Takie marchewki to świetny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Pysznie też smakują z siekanymi orzechami włoskimi czy też słonym kozim serem lub fetą.