Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, maślana, pachnąca tymiankiem. Pyszny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85110
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2401
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9912
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3815
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7016
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85110
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2401
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9912
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3815
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7016
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Marchewki cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Marchewki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plastry masła i gałązki tymianku.
Piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości i wielkości marchewki). Co jakiś czas marchewkę polewać tworzącym się sosem. Takie marchewki to świetny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Pysznie też smakują z siekanymi orzechami włoskimi czy też słonym kozim serem lub fetą.