Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, maślana, pachnąca tymiankiem. Pyszny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 83
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 83
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Marchewki cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Marchewki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plastry masła i gałązki tymianku.
Piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości i wielkości marchewki). Co jakiś czas marchewkę polewać tworzącym się sosem. Takie marchewki to świetny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Pysznie też smakują z siekanymi orzechami włoskimi czy też słonym kozim serem lub fetą.