Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, maślana, pachnąca tymiankiem. Pyszny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Marchewki cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Marchewki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plastry masła i gałązki tymianku.
Piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości i wielkości marchewki). Co jakiś czas marchewkę polewać tworzącym się sosem. Takie marchewki to świetny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Pysznie też smakują z siekanymi orzechami włoskimi czy też słonym kozim serem lub fetą.