Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własna szyneczka upieczona. O niebo zdrowsza i przede wszystkim smaczniejsza.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Dokładnie umyć mięso pod bieżącą wodą i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć mięso przyprawą Kucharek, solą, czarnym pieprzem świeżo zmielonym oraz majerankiem i wstawić do lodówki na całą noc.
Obrać czosnek i pokroić w plasterki, cebulę przekroić na połówki, dodać łyżkę masła, podgrzybki suszone i wodę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 1 1/2 godziny.
Sprawdzić czy mięso jest upieczone.
Wyjąć upieczoną szynkę na talerz i czekać aż przestygnie.
Ostudzoną szynkę pokroić na plastry i podawać z chlebem lub też żurawiną (moja żurawina jest własnej roboty). Smacznego !!!