Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własna szyneczka upieczona. O niebo zdrowsza i przede wszystkim smaczniejsza.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 138
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 138
Składniki
Dokładnie umyć mięso pod bieżącą wodą i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć mięso przyprawą Kucharek, solą, czarnym pieprzem świeżo zmielonym oraz majerankiem i wstawić do lodówki na całą noc.
Obrać czosnek i pokroić w plasterki, cebulę przekroić na połówki, dodać łyżkę masła, podgrzybki suszone i wodę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 1 1/2 godziny.
Sprawdzić czy mięso jest upieczone.
Wyjąć upieczoną szynkę na talerz i czekać aż przestygnie.
Ostudzoną szynkę pokroić na plastry i podawać z chlebem lub też żurawiną (moja żurawina jest własnej roboty). Smacznego !!!