Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z marynaty, upieczona w rękawie piekarniczym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 631
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458140
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1578
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 631
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458140
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1578
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Składniki
Wymyte mięso z szynki osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, czekamy 15-20 minut żeby się przegryzły. Nacieramy dobrze szynkę marynatą, nakłuwamy całą żeby marynata przeszła do środka. Wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Codziennie przewracamy i masujemy w marynacie szynkę. Po 48 godzinach delikatnie zbieramy marynatę z szynki do miski, obmywamy wodą szynkę i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Szynkę osznurowujemy. Przygotowujemy rękaw do pieczenia. Wkładamy do rękawa osznurowane szynki, ja z dużego kawałka szynki zrobiłam dwie szyneczki. Zawiązujemy rękaw i pieczemy 90 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku szynki temperatury 68 stopni Celsjusza. Smacznego!!!