Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-10-2018
Aromatyczne pierożki z farszem pieczarkowym z dodatkiem sera, papryki i ziół.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4018
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 317
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 616
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 645
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4018
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 317
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 616
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 645
Składniki
Usmażyć na maśle pieczarki z dodatkiem "warzywka"i pieprzu oraz cebuli Pokroić zioła, ser i paprykę,
Usmażone na maśle pieczarki z cebulą połączyć z pokrojonymi ziołami, papryką i serem. Wymieszać.
Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i 1/4 szklanki ciepłego mleka zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać 1/2 łyżeczki soli. Masło rozpuścić w garnuszku z ciepłym mlekiem. Do mąki dodać rozczyn, mleko z masłem, jajka i zagnieść lekkie elastyczne ciasto. Wyrobić tak aby odchodziło od ręki, miało pęcherzyki i było gładkie i lśniące. Przykryć ściereczką i pozostawić aby dwukrotnie powiększyło swoją objętość. Kulę podzielić na 4 części. Każdorazowo 1/4 kuli rozwałkować na stolnicy i wykrawać krążki. Na środek nałożyć farsz , bok zwilżyć wodą i zlepić.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pierożki posmarować jajkiem zmieszanym z przyprawami i jeśli zostało masłem i mlekiem.
Piec około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego!!!