Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na smaczne pierogi na Wigilię.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2870
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2870
Składniki
Przygotowanie farszu: Ser utrzeć, dodając po jednym jajku i na koniec starty żółty ser, sól do smaku i zieleninę. Przygotowanie: Mąkę połączyć z żółtkami, masłem, śmietaną roztartą z drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, Następnie wycinać dużą szklanką kółka nakładać farsz, zlepiać i smarować śmietanką. Przygotowane pierogi ułożyć na wysmarowanej formie tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Pierogi smakują wybornie jako przekąska do piwa.