Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na smaczne pierogi na Wigilię.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 72
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 654
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 70
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 72
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 654
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 70
Składniki
Przygotowanie farszu: Ser utrzeć, dodając po jednym jajku i na koniec starty żółty ser, sól do smaku i zieleninę. Przygotowanie: Mąkę połączyć z żółtkami, masłem, śmietaną roztartą z drożdżami i solą do smaku. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, Następnie wycinać dużą szklanką kółka nakładać farsz, zlepiać i smarować śmietanką. Przygotowane pierogi ułożyć na wysmarowanej formie tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Pierogi smakują wybornie jako przekąska do piwa.