Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalny przepis na pieczone. proziaki. Przepis pochodzi z Bieszczad.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 76
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 222
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 76
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 222
Składniki
Wykonanie: Jogurt wymieszać z solą, sodą oczyszczoną, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto takiej samej konsystencji jak na pierogi w razie potrzeby dodać więcej mąki. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni piec przez 20 minut.