Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone proziaki

Pieczone proziaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16022

Dodano:

Odsłon: 3672

Regionalny przepis na pieczone. proziaki. Przepis pochodzi z Bieszczad.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jogurt wymieszać z solą, sodą oczyszczoną, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto takiej samej konsystencji jak na pierogi w razie potrzeby dodać więcej mąki. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni piec przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń