Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalny przepis na pieczone. proziaki. Przepis pochodzi z Bieszczad.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2052
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2052
Składniki
Wykonanie: Jogurt wymieszać z solą, sodą oczyszczoną, dodać mąkę, jajko i wyrobić ciasto takiej samej konsystencji jak na pierogi w razie potrzeby dodać więcej mąki. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni piec przez 20 minut.