Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Takie nieco inne kotlety mielone. Nie smażone a pieczone. Polecam do obiadu.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2371
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1659
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5013
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2371
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1659
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 5013
Składniki
Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Mięso mielone wymieszać z cebulką, jajkiem, tartym serem, odciśniętą z nadmiaru wody bułeczką i przyprawami. Dokładnie wyrobić mięso. Dodać bułkę tartą ok 2 łyżki, żeby uzyskać właściwą gęstość. Masa nie może być zbyt twarda, ani zbyt luźna. Z mięsnej masy formować wałki ok 8-10 cm. Każdy wałek obtoczyć w bułce tartej. Wałki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 min. Upieczone wałeczki podać do obiadu np z sosem czosnkowym. Pycha, smacznego.