Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Takie nieco inne kotlety mielone. Nie smażone a pieczone. Polecam do obiadu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Mięso mielone wymieszać z cebulką, jajkiem, tartym serem, odciśniętą z nadmiaru wody bułeczką i przyprawami. Dokładnie wyrobić mięso. Dodać bułkę tartą ok 2 łyżki, żeby uzyskać właściwą gęstość. Masa nie może być zbyt twarda, ani zbyt luźna. Z mięsnej masy formować wałki ok 8-10 cm. Każdy wałek obtoczyć w bułce tartej. Wałki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 min. Upieczone wałeczki podać do obiadu np z sosem czosnkowym. Pycha, smacznego.