Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Takie nieco inne kotlety mielone. Nie smażone a pieczone. Polecam do obiadu.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 415
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 415
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Mięso mielone wymieszać z cebulką, jajkiem, tartym serem, odciśniętą z nadmiaru wody bułeczką i przyprawami. Dokładnie wyrobić mięso. Dodać bułkę tartą ok 2 łyżki, żeby uzyskać właściwą gęstość. Masa nie może być zbyt twarda, ani zbyt luźna. Z mięsnej masy formować wałki ok 8-10 cm. Każdy wałek obtoczyć w bułce tartej. Wałki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 min. Upieczone wałeczki podać do obiadu np z sosem czosnkowym. Pycha, smacznego.