Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ziemniaczki pieczone w ognisku. Niestety nie zawsze jest czas i miejsce, żeby je przygotować. Znalazłam przepis, dzięki któremu Wasze ziemniaki będą bardzo podobne do tych przygotowywanych w ognisku. Kluczem do ich smaku jest papryka wędzona. To właśnie ona nadaje im charakterystyczny dymny smak. ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13144
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4880
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13144
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4880
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z termoobiegiem.
Mąkę mieszamy z papryką i solą. Ziemniaczki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, ale ich nie obieramy. Każdy z nich (mokry) obtaczamy dokładnie w mące z przyprawami, nakłuwamy wykałaczką w 2-3 miejscach i układamy na blaszce. Pieczemy do miękkości, mi zajęło to około 60 minut.
Podajemy gorące, najlepiej z dodatkiem masła smakowego, jako dodatek do dań głównych. Smacznego ;)