Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ziemniaczki pieczone w ognisku. Niestety nie zawsze jest czas i miejsce, żeby je przygotować. Znalazłam przepis, dzięki któremu Wasze ziemniaki będą bardzo podobne do tych przygotowywanych w ognisku. Kluczem do ich smaku jest papryka wędzona. To właśnie ona nadaje im charakterystyczny dymny smak. ;)
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 578
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 577
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 578
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 577
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C z termoobiegiem.
Mąkę mieszamy z papryką i solą. Ziemniaczki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, ale ich nie obieramy. Każdy z nich (mokry) obtaczamy dokładnie w mące z przyprawami, nakłuwamy wykałaczką w 2-3 miejscach i układamy na blaszce. Pieczemy do miękkości, mi zajęło to około 60 minut.
Podajemy gorące, najlepiej z dodatkiem masła smakowego, jako dodatek do dań głównych. Smacznego ;)