Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki tak pieczone zawsze wychodzą przepysznie, chrupiące i miękkie.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9266
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3099
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 249
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9266
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3099
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1209
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 249
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniej więcej równe cząstki. Gotujemy je w osolonej wodzie jakieś 10-15 min. Odcedzamy, a następnie garnek przykrywamy pokrywką i kilka razy energicznie potrząsamy znajdującymi się w środku ziemniakami. W ten sposób ziemniaki nieco się poobijają, dzięki czemu w czasie pieczenia utworzy się chrupiąca skórka. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy przyprawy i olej, delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 40 min.