Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki tak pieczone zawsze wychodzą przepysznie, chrupiące i miękkie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3369
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3369
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniej więcej równe cząstki. Gotujemy je w osolonej wodzie jakieś 10-15 min. Odcedzamy, a następnie garnek przykrywamy pokrywką i kilka razy energicznie potrząsamy znajdującymi się w środku ziemniakami. W ten sposób ziemniaki nieco się poobijają, dzięki czemu w czasie pieczenia utworzy się chrupiąca skórka. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy przyprawy i olej, delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 40 min.