Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki tak pieczone zawsze wychodzą przepysznie, chrupiące i miękkie.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1014
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 233
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2189
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1014
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 233
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2189
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniej więcej równe cząstki. Gotujemy je w osolonej wodzie jakieś 10-15 min. Odcedzamy, a następnie garnek przykrywamy pokrywką i kilka razy energicznie potrząsamy znajdującymi się w środku ziemniakami. W ten sposób ziemniaki nieco się poobijają, dzięki czemu w czasie pieczenia utworzy się chrupiąca skórka. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy przyprawy i olej, delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 40 min.