Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki tak pieczone zawsze wychodzą przepysznie, chrupiące i miękkie.
Od czasu do czasu, lubię do obiadu upiec ziemniaki. Fajna alternatywa dla tyc...
Odsłon: 5022
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 155
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7645
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 155
Nieco kaloryczna, ale jednocześnie niesamowicie smakowita opcja obiadowa :D S...
Odsłon: 7645
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniej więcej równe cząstki. Gotujemy je w osolonej wodzie jakieś 10-15 min. Odcedzamy, a następnie garnek przykrywamy pokrywką i kilka razy energicznie potrząsamy znajdującymi się w środku ziemniakami. W ten sposób ziemniaki nieco się poobijają, dzięki czemu w czasie pieczenia utworzy się chrupiąca skórka. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy przyprawy i olej, delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 40 min.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Dodatki
Czipsy truskawkowe
Dodatki
Sos cumberland
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno...
Odsłon: 122
Masło
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuj...
Odsłon: 142