Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaki w pesto z fetą

Pieczone ziemniaki w pesto z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 1020

Dodano:

Odsłon: 283

Szybkie, proste i pyszne - pieczone ziemniaki w innym wydaniu.

Składniki

  • Ziemniaki małe - 1kg
  • Pesto czerwone (z suszonych pomidorów) - 120g
  • Ser feta - 50g
  • Olej do nasmarowania naczynia żaroodpornego
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i wykładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.

    Pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 40 minut bez przykrycia - oczywiście czas pieczenia zależy od gatunku ziemniaka. Nakłuwamy widelcem, aby sprawdzić czy nie są surowe.

  2. Fetę kruszymy i mieszamy z czerwonym pesto. Masę wykładamy na ziemniaki i mieszamy, aby były całe obtoczone.

    Zapiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.



    Podawałam ziemniaki z surówką jesienną z mojego przepisu i pasowały idealnie!

    https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-kolorowa-jesienna-surowka,175743,sprytnachochla.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń