Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne - pieczone ziemniaki w innym wydaniu.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Składniki
Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i wykładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 40 minut bez przykrycia - oczywiście czas pieczenia zależy od gatunku ziemniaka. Nakłuwamy widelcem, aby sprawdzić czy nie są surowe.
Fetę kruszymy i mieszamy z czerwonym pesto. Masę wykładamy na ziemniaki i mieszamy, aby były całe obtoczone. Zapiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia. Podawałam ziemniaki z surówką jesienną z mojego przepisu i pasowały idealnie! https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-kolorowa-jesienna-surowka,175743,sprytnachochla.html