Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i bogate w smaku pieczone ziemniaki po włosku.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 294
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7497
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 294
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7497
Składniki
Upieczone/ ugotowane ziemniaki, przekrawa się n pół i wydrąża miąższ. W wersji pracochłonnej: śmietankę i bulion redukuje się w rondelku. Potem dodaje się sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, bazylię, orzeszki, sól i pieprz i masę ziemniaczaną. W wersji szybszej: masę ziemniaczaną wymieszałam z pesto i śmietaną, doprawiłam czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz się nakłada do ziemniaków, posypuje parmezanem i zapieka do zrumienienia 10-20 minut.
Smacznego :)