Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i bogate w smaku pieczone ziemniaki po włosku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2672
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2982
Składniki
Upieczone/ ugotowane ziemniaki, przekrawa się n pół i wydrąża miąższ. W wersji pracochłonnej: śmietankę i bulion redukuje się w rondelku. Potem dodaje się sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, bazylię, orzeszki, sól i pieprz i masę ziemniaczaną. W wersji szybszej: masę ziemniaczaną wymieszałam z pesto i śmietaną, doprawiłam czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz się nakłada do ziemniaków, posypuje parmezanem i zapieka do zrumienienia 10-20 minut.
Smacznego :)