Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i bogate w smaku pieczone ziemniaki po włosku.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17995
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5342
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1254
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 253
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17995
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5342
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 1254
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 253
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 244
Składniki
Upieczone/ ugotowane ziemniaki, przekrawa się n pół i wydrąża miąższ. W wersji pracochłonnej: śmietankę i bulion redukuje się w rondelku. Potem dodaje się sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, bazylię, orzeszki, sól i pieprz i masę ziemniaczaną. W wersji szybszej: masę ziemniaczaną wymieszałam z pesto i śmietaną, doprawiłam czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz się nakłada do ziemniaków, posypuje parmezanem i zapieka do zrumienienia 10-20 minut.
Smacznego :)