Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i bogate w smaku pieczone ziemniaki po włosku.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1000
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 363
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1000
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 411
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Upieczone/ ugotowane ziemniaki, przekrawa się n pół i wydrąża miąższ. W wersji pracochłonnej: śmietankę i bulion redukuje się w rondelku. Potem dodaje się sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, bazylię, orzeszki, sól i pieprz i masę ziemniaczaną. W wersji szybszej: masę ziemniaczaną wymieszałam z pesto i śmietaną, doprawiłam czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz się nakłada do ziemniaków, posypuje parmezanem i zapieka do zrumienienia 10-20 minut.
Smacznego :)