Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i bogate w smaku pieczone ziemniaki po włosku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 119
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 34
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 119
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 34
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Składniki
Upieczone/ ugotowane ziemniaki, przekrawa się n pół i wydrąża miąższ. W wersji pracochłonnej: śmietankę i bulion redukuje się w rondelku. Potem dodaje się sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, bazylię, orzeszki, sól i pieprz i masę ziemniaczaną. W wersji szybszej: masę ziemniaczaną wymieszałam z pesto i śmietaną, doprawiłam czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farsz się nakłada do ziemniaków, posypuje parmezanem i zapieka do zrumienienia 10-20 minut.
Smacznego :)