Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki Chlebek ze świeżymi ziołami to świetny dodatek do różnych dań i sałatek. Idealny na różne uroczystość, zamiast zwykłego chleba, jak również na drugie śniadanie. Doskonały i prosty przepis, spróbuj sama.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4581
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 617
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4581
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 617
Składniki
1. Wszystkie składniki na masę ziołową, przekładamy do blendera i blendujemy 3 minuty. Masę przekładamy do naczynia i odstawiamy na bok.
2. Mąkę wsypujemy do miski. Wlewamy wodę rozrobioną z drożdżami, wsypujemy cukier, sól, wlewamy olej i wyrabiamy ciasto. 3. Ciasto przekładamy na blat oprószony mąką i rozwałkowujemy prostokąt 30cm na 40 cm.
4. Ciasto smarujemy masą ziołową i kroimy w podłużne pasy 5 cm.
5. Następnie zwijamy w harmonikę i układamy w tortownicy wysmarowanej masłem. Odstawiamy na dziesięć minut. 6. Po tym czasie pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C.
7. Chlebek gotowy. 8. Smacznego.