Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior jest jednych z tych warzyw, które często pojawiają się na naszych stołach jak dodatek do innych dań. Dlatego dzisiaj proponujemy pieczony kalafior o wyrazistym i intensywnym smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
• Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą • Każda różyczkę kalafiora smarujemy sosem, ja użyłam do tego pędzelka silikonowego • Kalafiora przekładamy do naczynia żaroodpornego
• Połowę szklanki wody wlewamy do miseczki w której znajdował się sos, dokładnie mieszamy (zbieramy pozostałości sosu) a następnie dolewamy na spód naczynia z kalafiorem • Kalafiora pieczemy przez około 45-50 minut w 180 stopniach, bez przykrycia, na środkowym ruszcie z włączonym termoobiegiem