Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior jest jednych z tych warzyw, które często pojawiają się na naszych stołach jak dodatek do innych dań. Dlatego dzisiaj proponujemy pieczony kalafior o wyrazistym i intensywnym smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 428
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 184
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 109
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 301
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 428
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 184
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 109
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 301
Składniki
• Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą • Każda różyczkę kalafiora smarujemy sosem, ja użyłam do tego pędzelka silikonowego • Kalafiora przekładamy do naczynia żaroodpornego
• Połowę szklanki wody wlewamy do miseczki w której znajdował się sos, dokładnie mieszamy (zbieramy pozostałości sosu) a następnie dolewamy na spód naczynia z kalafiorem • Kalafiora pieczemy przez około 45-50 minut w 180 stopniach, bez przykrycia, na środkowym ruszcie z włączonym termoobiegiem