Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior jest jednych z tych warzyw, które często pojawiają się na naszych stołach jak dodatek do innych dań. Dlatego dzisiaj proponujemy pieczony kalafior o wyrazistym i intensywnym smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2655
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5403
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 232
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2655
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5403
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 232
Składniki
• Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki • Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą • Każda różyczkę kalafiora smarujemy sosem, ja użyłam do tego pędzelka silikonowego • Kalafiora przekładamy do naczynia żaroodpornego
• Połowę szklanki wody wlewamy do miseczki w której znajdował się sos, dokładnie mieszamy (zbieramy pozostałości sosu) a następnie dolewamy na spód naczynia z kalafiorem • Kalafiora pieczemy przez około 45-50 minut w 180 stopniach, bez przykrycia, na środkowym ruszcie z włączonym termoobiegiem