Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, soczyste wędzone piersi kacze w osłonce białkowej. Polecam. UWAGA: wędzenie było metodą garnkową która ma inną procedurę wędzenia niż w tradycyjnej wędzarni.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 27
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 63
Składniki
Wymyte, osuszone kompletne piersi łącznie ze skórą nacieramy dobrze solą peklową, pieprzem i majerankiem. Osłonkę białkową o średnicy 80 mm i długości 30 cm moczymy w ciepłej osolonej wodzie (20-25 stopni Celsjusza 15-20 minut). Zwijamy ścisło natartą pierś razem ze skórą i wciskamy do osłonki. Oba końce osłonki zawiązujemy mocno i osznurowujemy jak na zdjęciu. Wieszamy na kiju do podsuszenia na 12 godzin. Po 12 godzinach parzymy w temp. 90 stopni Celsjusza. 10 minut i obniżamy temperaturę do 80 stopni i parzymy jeszcze 20 minut. Po sparzeniu wieszamy ponownie na kiju do ostudzenia i osuszenia na 24 godziny, ja kilka razy dziennie chłodzę wentylatorem. Wędzimy 3 godziny w temperaturze 50-60 stopni Celsjusza. Smacznego !!!