Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy uroczysty obiad najlepszy jest wtedy barszcz podany w bulionówkach, a jako dodatek możemy podać ten pyszny placek.
Wymiary formy:
długość - 34 cm
szerokość - 24 cm
wysokość - 7,5 cm
1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, zapiekamy 15 minut w 180°C.
2. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby.
6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek.
7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch.
8. Pieczemy 30 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu dowolnie kroimy i podajemy z barszczem.
10. Smacznego.
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 5433
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 310
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 194
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 95
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 45
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 5433
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 310
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 194
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 95
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 45
Składniki
Wymiary formy: długość - 34 cm szerokość - 24 cm wysokość - 7,5 cm 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, zapiekamy 15 minut w 180°C.
2. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby.
6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek.
7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch. 8. Pieczemy 30 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu dowolnie kroimy i podajemy z barszczem. 10. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Aksamitny sos serowy do szparagów
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Aksamitny sos serowy do szparagów
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazis...
Odsłon: 112
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 122