Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy uroczysty obiad najlepszy jest wtedy barszcz podany w bulionówkach, a jako dodatek możemy podać ten pyszny placek.
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 33
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3317
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 225
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 60
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 33
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 3317
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 225
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 60
Składniki
Wymiary formy: długość - 34 cm szerokość - 24 cm wysokość - 7,5 cm 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, zapiekamy 15 minut w 180°C.
2. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby.
6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek.
7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch. 8. Pieczemy 30 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu dowolnie kroimy i podajemy z barszczem. 10. Smacznego.