Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy uroczysty obiad najlepszy jest wtedy barszcz podany w bulionówkach, a jako dodatek możemy podać ten pyszny placek.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 601
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 601
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Wymiary formy: długość - 34 cm szerokość - 24 cm wysokość - 7,5 cm 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, zapiekamy 15 minut w 180°C.
2. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby.
6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek.
7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch. 8. Pieczemy 30 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu dowolnie kroimy i podajemy z barszczem. 10. Smacznego.