Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy uroczysty obiad najlepszy jest wtedy barszcz podany w bulionówkach, a jako dodatek możemy podać ten pyszny placek.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424608
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336893
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4665
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424608
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336893
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4665
Składniki
Wymiary formy: długość - 34 cm szerokość - 24 cm wysokość - 7,5 cm 1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, zapiekamy 15 minut w 180°C.
2. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy.
5. Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby.
6. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek.
7. Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch. 8. Pieczemy 30 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu dowolnie kroimy i podajemy z barszczem. 10. Smacznego.