Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkami sadzonymi. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Bardzo brakuje mi takiej kuchni dlatego postanowiłam zrobić takie ziemniaki na suchej patelni. W smaku wyszły równie rewelacyjne jak te z blachy. Polecam jako dodatek do obiadu lub po prostu jako same na przekąskę.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3891
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 451
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 144
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 64
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3891
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 114
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 451
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 144
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 64
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry 3-4 milimetrowe.
Na średnim ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Na patelni układamy plastry ziemniaków, które posypujemy solą.
Ziemniaki pieczemy z obu stron po kilka minut tak aby się nam lekko miejscami przypaliły.
Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
;-D
;-))