Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkami sadzonymi. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Bardzo brakuje mi takiej kuchni dlatego postanowiłam zrobić takie ziemniaki na suchej patelni. W smaku wyszły równie rewelacyjne jak te z blachy. Polecam jako dodatek do obiadu lub po prostu jako same na przekąskę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8414
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8414
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry 3-4 milimetrowe.
Na średnim ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Na patelni układamy plastry ziemniaków, które posypujemy solą.
Ziemniaki pieczemy z obu stron po kilka minut tak aby się nam lekko miejscami przypaliły.
Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
;-D
;-))