Do góry

Dodatki Przepis na:

Plasterki ziemniaków z patelni

Plasterki ziemniaków z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 911

Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkami sadzonymi. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Bardzo brakuje mi takiej kuchni dlatego postanowiłam zrobić takie ziemniaki na suchej patelni. W smaku wyszły równie rewelacyjne jak te z blachy. Polecam jako dodatek do obiadu lub po prostu jako same na przekąskę.

Składniki

  • kilka ziemniaków
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry 3-4 milimetrowe.

  2. Na średnim ogniu rozgrzewamy suchą patelnię. Na patelni układamy plastry ziemniaków, które posypujemy solą.

  3. Ziemniaki pieczemy z obu stron po kilka minut tak aby się nam lekko miejscami przypaliły.

  4. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń