Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10385
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10385
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423462
Składniki
Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże. Umyłam ją.
Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.
W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką. Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.
Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz. Gotowe! Smacznego :)