Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18994
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6913
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18994
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6913
Składniki
Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże. Umyłam ją.
Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.
W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką. Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.
Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz. Gotowe! Smacznego :)