Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10699
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4801
Składniki
Użyłam kolorowej botwiny- buraczki nie muszą być duże. Umyłam ją.
Posiekałam ją. Posiekałam też koperek i pokroiłam czosnek na plasterki.
W rondlu podsmażyłam lekko czosnek, dodałam posiekaną botwinę i dodałam 2 łyżki wody, podkręciłam ogień i zakryłam rondel przykrywką. Po paru minutach botwina klapnie i zmięknie ale nie straci koloru.
Po wyłączeniu ognia dodałam do rondla śmietanę, koperek, sól i pieprz. Gotowe! Smacznego :)