Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, wielkanocnych babek czy popularnych muffinek. Kluczem do tego, aby wyszła lśniąca i kremowa jest jej powolne gotowanie.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43061
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 484
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43061
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 484
Składniki
Czekoladę pokrusz na mniejsze kawałki.
W garnuszku, na małym ogniu rozpuść masło.
Cały czas mieszając, dodaj śmietankę. Gdy składniki się połączą wsyp kakao i pokruszoną czekoladę.
Całość nadal energicznie mieszaj, wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą masę. Gdy tak się stanie zestaw z ognia do ostygnięcia.
Gdy polewa będzie letnia, możesz polać nią tort lub ciasto.