Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, wielkanocnych babek czy popularnych muffinek. Kluczem do tego, aby wyszła lśniąca i kremowa jest jej powolne gotowanie.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25369
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19056
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20600
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25369
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19056
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20600
Składniki
Czekoladę pokrusz na mniejsze kawałki.
W garnuszku, na małym ogniu rozpuść masło.
Cały czas mieszając, dodaj śmietankę. Gdy składniki się połączą wsyp kakao i pokruszoną czekoladę.
Całość nadal energicznie mieszaj, wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą masę. Gdy tak się stanie zestaw z ognia do ostygnięcia.
Gdy polewa będzie letnia, możesz polać nią tort lub ciasto.