Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, wielkanocnych babek czy popularnych muffinek. Kluczem do tego, aby wyszła lśniąca i kremowa jest jej powolne gotowanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Składniki
Czekoladę pokrusz na mniejsze kawałki.
W garnuszku, na małym ogniu rozpuść masło.
Cały czas mieszając, dodaj śmietankę. Gdy składniki się połączą wsyp kakao i pokruszoną czekoladę.
Całość nadal energicznie mieszaj, wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą masę. Gdy tak się stanie zestaw z ognia do ostygnięcia.
Gdy polewa będzie letnia, możesz polać nią tort lub ciasto.