Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny przepis na czekoladową polewę. Świetnie sprawdzi się do tortów, wielkanocnych babek czy popularnych muffinek. Kluczem do tego, aby wyszła lśniąca i kremowa jest jej powolne gotowanie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3518
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7189
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3518
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7189
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 437
Składniki
Czekoladę pokrusz na mniejsze kawałki.
W garnuszku, na małym ogniu rozpuść masło.
Cały czas mieszając, dodaj śmietankę. Gdy składniki się połączą wsyp kakao i pokruszoną czekoladę.
Całość nadal energicznie mieszaj, wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą masę. Gdy tak się stanie zestaw z ognia do ostygnięcia.
Gdy polewa będzie letnia, możesz polać nią tort lub ciasto.