Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne kuleczki, którymi można ozdobić deser - zachwyt gości gwarantowany ;) Sok pomarańczowy można zastąpić dowolnym innym w ten sposób tworząc różne kolory.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Składniki
Sok z pomarańczy przelewamy przez sitko, by pozbyć się ewentualnych cząstek owocu. Dodajemy agar, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia na 2-3 minuty. Strzykawkę napełniamy sokiem i delikatnie "upuszczamy" krople na powierzchnię schłodzonego oleju. Kiedy sok zaczyna mocno gęstnieć podgrzewamy go ponownie i tak do zużycia całego płynu. Olej z utworzonym "kawiorem" przelewamy przez sitko (olej można potem dowolnie wykorzystać) i płuczemy kuleczki pod bieżącą wodą. Przed ułożeniem na deserze osuszamy je na papierowym ręczniku.