Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne kuleczki, którymi można ozdobić deser - zachwyt gości gwarantowany ;) Sok pomarańczowy można zastąpić dowolnym innym w ten sposób tworząc różne kolory.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Sok z pomarańczy przelewamy przez sitko, by pozbyć się ewentualnych cząstek owocu. Dodajemy agar, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia na 2-3 minuty. Strzykawkę napełniamy sokiem i delikatnie "upuszczamy" krople na powierzchnię schłodzonego oleju. Kiedy sok zaczyna mocno gęstnieć podgrzewamy go ponownie i tak do zużycia całego płynu. Olej z utworzonym "kawiorem" przelewamy przez sitko (olej można potem dowolnie wykorzystać) i płuczemy kuleczki pod bieżącą wodą. Przed ułożeniem na deserze osuszamy je na papierowym ręczniku.