Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone prawdziwki możecie wykorzystać do przygotowania jajecznicy, sosu lub dodać do zupy. Sprawdzą się również jako dodatek do pieczonych mięs. Są banalnie proste do zrobienia, a przy tym niesamowicie smaczne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30521
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30521
Składniki
Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą. Osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone prawdziwki. Grzyby podgrzewamy przez kilka-kilkanaście minut do momentu odparowania wody. Pod koniec smażenia grzyby doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.