Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone prawdziwki możecie wykorzystać do przygotowania jajecznicy, sosu lub dodać do zupy. Sprawdzą się również jako dodatek do pieczonych mięs. Są banalnie proste do zrobienia, a przy tym niesamowicie smaczne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 177
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7888
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2898
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 177
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7888
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2898
Składniki
Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą. Osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone prawdziwki. Grzyby podgrzewamy przez kilka-kilkanaście minut do momentu odparowania wody. Pod koniec smażenia grzyby doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.