Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone prawdziwki możecie wykorzystać do przygotowania jajecznicy, sosu lub dodać do zupy. Sprawdzą się również jako dodatek do pieczonych mięs. Są banalnie proste do zrobienia, a przy tym niesamowicie smaczne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 72
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5494
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2574
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 72
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5494
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2574
Składniki
Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą. Osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone prawdziwki. Grzyby podgrzewamy przez kilka-kilkanaście minut do momentu odparowania wody. Pod koniec smażenia grzyby doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.