Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pieczywo na śniadanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozrobić z mlekiem, częścią mąki i odłożyć do wyrośnięcia. Następnie połączyć z resztą mąki, 2 łyżkami cukru, żółtkami, masłem i śmietaną. Wyrobić ciasto ręką bardzo dokładnie i ponownie odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę, formować obwarzanki, układać w formie posmarowanej tłuszczem i jeszcze odłożyć na parę minut. Posmarować rozmąconym żółtkiem, posypać cukrem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawać z masełkiem.