Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem, młynek do kawy
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1509
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1801
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1509
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1801
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Tak, można suszyć maślaki, bogactwem aromatu zbliżone są do prawdziwków. Obrane ze skórki kapelusze przekrawa się wzdłuż, nóżki także. Najlepiej suszą się na blasze z papierem do pieczenia, na kaloryferze lub w piekarniku, w nagrzanym piecu po pieczeniu potraw. Wysuszone grzyby można zmielić najpierw w maszynce do mielenia na drobnym oczku a potem w młynku do kawy. Użyłam młynka żarnowego- daje bardzo drobny proszek. Łyżkę proszku można dodawać do gulaszów, sosów myśliwskich, grzybowych i zup.
Smacznego :)