Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem, młynek do kawy
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 909
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20077
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 909
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20077
Składniki
Tak, można suszyć maślaki, bogactwem aromatu zbliżone są do prawdziwków. Obrane ze skórki kapelusze przekrawa się wzdłuż, nóżki także. Najlepiej suszą się na blasze z papierem do pieczenia, na kaloryferze lub w piekarniku, w nagrzanym piecu po pieczeniu potraw. Wysuszone grzyby można zmielić najpierw w maszynce do mielenia na drobnym oczku a potem w młynku do kawy. Użyłam młynka żarnowego- daje bardzo drobny proszek. Łyżkę proszku można dodawać do gulaszów, sosów myśliwskich, grzybowych i zup.
Smacznego :)