Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem, młynek do kawy
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4282
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74328
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4282
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74328
Składniki
Tak, można suszyć maślaki, bogactwem aromatu zbliżone są do prawdziwków. Obrane ze skórki kapelusze przekrawa się wzdłuż, nóżki także. Najlepiej suszą się na blasze z papierem do pieczenia, na kaloryferze lub w piekarniku, w nagrzanym piecu po pieczeniu potraw. Wysuszone grzyby można zmielić najpierw w maszynce do mielenia na drobnym oczku a potem w młynku do kawy. Użyłam młynka żarnowego- daje bardzo drobny proszek. Łyżkę proszku można dodawać do gulaszów, sosów myśliwskich, grzybowych i zup.
Smacznego :)