Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis pochodzi od Nastii, mojej lubej z Ukrainy i smakuje wytrawnie. Według mnie kasza gryczana w Polsce nie jest tak popularna jak na Ukrainie. Na wschodzie przygotowuje się z niej nawet kaszki dla niemowląt. Przygotowane placki mają szerokie zastosowanie. Można podawać na szereg sposobów: same, ze śmietaną lub kefirem, na słodko, do zupy, do mięs itd.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy w głębokim naczyniu. Mieszamy do uzyskania ciasta jak na naleśniki. Odstawiamy na minimum 15 minut (im dłużej tym lepiej). Na mocno rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, wlewamy powoli ciasto. Pieczemy okrągłe, małe placki, aż lekko zbrązowieją po obu stronach. Najlepiej smakują od razu, jeszcze ciepłe.