Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lepsze od najlepszych ze sklepu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 126
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 126
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Jajka rozbełtać w większym kubku. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na lane kluski, a mniej ścisłe niż na zacierki. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę oleju rzepakowego. Nad garnkiem, nad gotującą się wodą przecierać kluski przez cedzak o dużych oczkach. Do wyczerpania ciasta. Gotować 3-5 minut, aż kluseczki wypłyną. Wybrać łyżką cedzakową lub wylać na cedzak. Kluseczki gotowe. Domowe najlepsze. Smacznego