Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lepsze od najlepszych ze sklepu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1256
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1256
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3425
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1016
Składniki
Jajka rozbełtać w większym kubku. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na lane kluski, a mniej ścisłe niż na zacierki. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę oleju rzepakowego. Nad garnkiem, nad gotującą się wodą przecierać kluski przez cedzak o dużych oczkach. Do wyczerpania ciasta. Gotować 3-5 minut, aż kluseczki wypłyną. Wybrać łyżką cedzakową lub wylać na cedzak. Kluseczki gotowe. Domowe najlepsze. Smacznego