Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lepsze od najlepszych ze sklepu.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3815
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 316
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3815
Składniki
Jajka rozbełtać w większym kubku. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na lane kluski, a mniej ścisłe niż na zacierki. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę oleju rzepakowego. Nad garnkiem, nad gotującą się wodą przecierać kluski przez cedzak o dużych oczkach. Do wyczerpania ciasta. Gotować 3-5 minut, aż kluseczki wypłyną. Wybrać łyżką cedzakową lub wylać na cedzak. Kluseczki gotowe. Domowe najlepsze. Smacznego