Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lepsze od najlepszych ze sklepu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13098
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13098
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Składniki
Jajka rozbełtać w większym kubku. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na lane kluski, a mniej ścisłe niż na zacierki. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę oleju rzepakowego. Nad garnkiem, nad gotującą się wodą przecierać kluski przez cedzak o dużych oczkach. Do wyczerpania ciasta. Gotować 3-5 minut, aż kluseczki wypłyną. Wybrać łyżką cedzakową lub wylać na cedzak. Kluseczki gotowe. Domowe najlepsze. Smacznego