Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze maleństwa!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8611
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3046
Polecam.
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 531
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8611
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3046
Polecam.
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 531
Składniki
Przepiórki natarłam pastą curry. Pasta była z solą. Wycisnęłam sok z pomarańczy. Zostawiłam na parę godzin.
Obsmażyłam je na rumiano, na patelnię od razu dałam pokrojona w kostkę cebulę.
Przepiórki podlałam sokiem z pomarańczy z marynaty i winem. Zagotowałam, przykryłam pokrywką i zmniejszyłam ogień na średnio mniejszy. Przepiórki będą gotowe po 15- 20 minutach. Pod koniec doprawiłam jeszcze sos solą i pieprzem. Gotowe!
:D Podałam z jarmużem w tempurze.
Smacznego :)