Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze maleństwa!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9073
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4770
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9073
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4770
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Składniki
Przepiórki natarłam pastą curry. Pasta była z solą. Wycisnęłam sok z pomarańczy. Zostawiłam na parę godzin.
Obsmażyłam je na rumiano, na patelnię od razu dałam pokrojona w kostkę cebulę.
Przepiórki podlałam sokiem z pomarańczy z marynaty i winem. Zagotowałam, przykryłam pokrywką i zmniejszyłam ogień na średnio mniejszy. Przepiórki będą gotowe po 15- 20 minutach. Pod koniec doprawiłam jeszcze sos solą i pieprzem. Gotowe!
:D Podałam z jarmużem w tempurze.
Smacznego :)