Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze maleństwa!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Składniki
Przepiórki natarłam pastą curry. Pasta była z solą. Wycisnęłam sok z pomarańczy. Zostawiłam na parę godzin.
Obsmażyłam je na rumiano, na patelnię od razu dałam pokrojona w kostkę cebulę.
Przepiórki podlałam sokiem z pomarańczy z marynaty i winem. Zagotowałam, przykryłam pokrywką i zmniejszyłam ogień na średnio mniejszy. Przepiórki będą gotowe po 15- 20 minutach. Pod koniec doprawiłam jeszcze sos solą i pieprzem. Gotowe!
:D Podałam z jarmużem w tempurze.
Smacznego :)