Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów :) Ja też jej wielką zwolenniczką nie jestem, ale są w niej pewne perełki! Jedną z nich jest właśnie pudding Yorkshire. Jest świetnym dodatkiem do mięsnych sosów. Idealnie zastąpi ziemniaki lub kaszę ;)
Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy mleko, 2 łyżki oleju, jajka, wodę i sól. Ubijamy wszystko mikserem na gładkie ciasto, do momentu aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Ciasto przykrywamy i zostawiamy na blacie na godzinkę.
Po tym czasie przygotowujemy formę na muffinki wlewając do każdej formy po łyżce oleju. Wkładamy ją do nagrzanego do 200°C piekarnika na 10 minut. Do nagrzanych foremek wlewamy ciasto wypełniając je w 2/3 wysokości (ciasto najlepiej przelać do jakiegoś dzbanka, żeby łatwiej się je wylewało). Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w 200°C przez 30 minut. Nie otwieramy drzwiczek podczas pieczenia, bo ciasto opadnie!
Gotowe puddingi podajemy obficie polane mięsnym sosem.
Smacznego ;)
Cudowne proste babeczki. Yorkshire pudding – potrawa kuchni angielskiej, zna...
Odsłon: 1991
Deser z chia i truskawkami to świetny pomysł na zdrowy posiłek dla całej rodz...
Odsłon: 668
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 166
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 131
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2231
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 166
Dziś kolejna propozycja obiadowa i to taka na szybko. A są to polędwiczki wie...
Odsłon: 131
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Odsłon: 2231
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy mleko, 2 łyżki oleju, jajka, wodę i sól. Ubijamy wszystko mikserem na gładkie ciasto, do momentu aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Ciasto przykrywamy i zostawiamy na blacie na godzinkę.
Po tym czasie przygotowujemy formę na muffinki wlewając do każdej formy po łyżce oleju. Wkładamy ją do nagrzanego do 200°C piekarnika na 10 minut. Do nagrzanych foremek wlewamy ciasto wypełniając je w 2/3 wysokości (ciasto najlepiej przelać do jakiegoś dzbanka, żeby łatwiej się je wylewało). Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy w 200°C przez 30 minut. Nie otwieramy drzwiczek podczas pieczenia, bo ciasto opadnie!
Gotowe puddingi podajemy obficie polane mięsnym sosem. Smacznego ;)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Dodatki
Surówka z buraków
Domowy smalec
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynk...
Odsłon: 86
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Idealnie wypieczony chleb na zakwasie długo zachowuje świeżość oraz strukturę...
Odsłon: 37