Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pumpkin Fudge czyli słodki cukierek z dyni. Tworzony jest poprzez ogrzewanie dyni a następnie pozostawianie jej do schłodzenia. Proces jest powtarzany kilka razy. Efekt końcowy jaki z tego powstaje, wynagradza nam pracę w to włożoną. Powstaje prawdziwa dyniowa uczta :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Dynię, wodę, goździki i laski cynamonu gotujemy. Kiedy dynia zmięknie wsypujemy cukier i sok z cytryny. Podgrzewamy od czasu do czasu mieszając. Pozostawiamy do wystygnięcia. Proces gotowania i chłodzenia powtarzamy aż do całkowitego wyparowania wody. Po każdym chłodzeniu masa staje się coraz gęściejsza. Im bardziej gęsta musimy częściej mieszać, aby zapobiec przypaleniu. Moja dynia po czwartym chłodzeniu uzyskała swój pożądany efekt.
Co nam daje chłodzenie? Bardzo dużo. Pomaga nam to ocenić prawdziwą konsystencję. W trakcie ciągłego ogrzewania jest to niemożliwe. Dobre rady; pracę z produkcją naszych cukierków najlepiej zacząć wieczorem. Do rana masa ochłodzi się. Na drugi dzień mamy szansę dwukrotnego wystudzenia. Po kolejnym wystudzeniu zobaczymy, że nie możemy wyjąć drewnianej łyżki. Jest to koniec naszej pracy na kuchence. Masę wykładamy na papier do pieczenia. Smarujemy ręce oliwką i lekko smarujemy cały blat z wierzchu. Następnie odrywamy papier ( schodzi bez trudu) Masę odwracamy i smarujemy oliwka z drugiej strony. Tniemy na dowolne kształty. SMACZNEGO :)