Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1562
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1562
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2155
Składniki
Selera i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku roztapiamy masło, wrzucamy selera z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do miękkości.
Kiedy seler i ziemniaki zaczną się rozpadać dolewamy 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Miksujemy wszystko na gładką masę, jeśli będą wyczuwalne grudki to dodatkowo przecieramy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.