Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4570
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4570
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1308
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34330
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 617
Składniki
Selera i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku roztapiamy masło, wrzucamy selera z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do miękkości.
Kiedy seler i ziemniaki zaczną się rozpadać dolewamy 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Miksujemy wszystko na gładką masę, jeśli będą wyczuwalne grudki to dodatkowo przecieramy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.