Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Składniki
Selera i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku roztapiamy masło, wrzucamy selera z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do miękkości.
Kiedy seler i ziemniaki zaczną się rozpadać dolewamy 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Miksujemy wszystko na gładką masę, jeśli będą wyczuwalne grudki to dodatkowo przecieramy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.