Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254668
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1891
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8445
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1555
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254668
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1891
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8445
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 804
Polecam.
Odsłon: 1555
Składniki
Selera i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku roztapiamy masło, wrzucamy selera z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do miękkości.
Kiedy seler i ziemniaki zaczną się rozpadać dolewamy 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Miksujemy wszystko na gładką masę, jeśli będą wyczuwalne grudki to dodatkowo przecieramy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.