Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na przepyszne puree z selera, które z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, podawane do obiadu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Selera i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku roztapiamy masło, wrzucamy selera z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do miękkości.
Kiedy seler i ziemniaki zaczną się rozpadać dolewamy 2 szklanki wody, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Miksujemy wszystko na gładką masę, jeśli będą wyczuwalne grudki to dodatkowo przecieramy przez drobne sito. Doprawiamy solą i pieprzem.