Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalne purre marchewkowe, które pasuje jako dodatek do każdego mięsa, ale również do zjedzenia solo czy w towarzystwie ryżu czy ulubionej kaszy.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Marchewki obrać zetrzeć na tarce, włożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Miękką marchewkę i cebulę zmiksować za pomocą blendera. Dodać łyżeczkę cukru, sól do smaku, odrobinę soku z cytryny (wg. uznania ) oraz masło. Zasmażać jeszcze w rondlu bez przykrycia mieszając, aż rozpuści się masło i ewentualnie odparuje nadmiar wody.