Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalne purre marchewkowe, które pasuje jako dodatek do każdego mięsa, ale również do zjedzenia solo czy w towarzystwie ryżu czy ulubionej kaszy.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4697
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154698
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 423
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4697
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154698
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1014
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 423
Składniki
Marchewki obrać zetrzeć na tarce, włożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Miękką marchewkę i cebulę zmiksować za pomocą blendera. Dodać łyżeczkę cukru, sól do smaku, odrobinę soku z cytryny (wg. uznania ) oraz masło. Zasmażać jeszcze w rondlu bez przykrycia mieszając, aż rozpuści się masło i ewentualnie odparuje nadmiar wody.