Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalne purre marchewkowe, które pasuje jako dodatek do każdego mięsa, ale również do zjedzenia solo czy w towarzystwie ryżu czy ulubionej kaszy.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 410
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10764
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1240
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 410
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10764
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 39
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1240
Składniki
Marchewki obrać zetrzeć na tarce, włożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Miękką marchewkę i cebulę zmiksować za pomocą blendera. Dodać łyżeczkę cukru, sól do smaku, odrobinę soku z cytryny (wg. uznania ) oraz masło. Zasmażać jeszcze w rondlu bez przykrycia mieszając, aż rozpuści się masło i ewentualnie odparuje nadmiar wody.