Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla tych co robią pierwszy raz w życiu bułeczki. Każdy sobie z nim poradzi . Domowe bułeczki smakują bardzo dobrze z masełkiem i włoską mortadellą. Pod przepisem jest link do filmiku. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube i na inne przepisy.
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i garścią mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte drożdże połącz z mąką w misce, zarób dodaj rozpuszczoną sól w wodzie ,zarób, wlej olej i wyrabiaj do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów miski.
Przykryj ściereczką i odstaw i ciepłe miejsce do podwojenia składników.
Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę podsypaną mąką i zarób przez chwilę. Ciasto podziel na dwie równe części. Każdą część podziel nożem na 4 części .W dłoniach każdą część roluj na małe bułeczka i. Odkładaj na blachę posypaną mąką.
Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułeczki , nacinamy tępą stroną noża i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termo obiegu ,funkcja włączona góra, dół na środkowej półce przez 20 minut lub 25 minut.
Bułeczki muszą być lekko rumiane, pieczone dłużej będą twarde na zewnątrz.
Upieczone bułeczki.
Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube /Mangiare u Ewki
oraz na inne przepisy z mojej kuchni włoskiej.
Witam serdecznie Przepis na bułki maślane, bułeczki są mięciutkie, puszyste i...
Odsłon: 19841
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 16
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 28
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 16
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 28
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i garścią mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte drożdże połącz z mąką w misce, zarób dodaj rozpuszczoną sól w wodzie ,zarób, wlej olej i wyrabiaj do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów miski. Przykryj ściereczką i odstaw i ciepłe miejsce do podwojenia składników.
Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę podsypaną mąką i zarób przez chwilę. Ciasto podziel na dwie równe części. Każdą część podziel nożem na 4 części .W dłoniach każdą część roluj na małe bułeczka i. Odkładaj na blachę posypaną mąką. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułeczki , nacinamy tępą stroną noża i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termo obiegu ,funkcja włączona góra, dół na środkowej półce przez 20 minut lub 25 minut. Bułeczki muszą być lekko rumiane, pieczone dłużej będą twarde na zewnątrz.
Upieczone bułeczki. Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube /Mangiare u Ewki oraz na inne przepisy z mojej kuchni włoskiej.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Zasmażana młoda kapusta bez śmietany
Dodatki
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Zasmażana młoda kapusta bez śmietany
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda...
Odsłon: 220
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma). Co to jest Shawarma? Shawar...
Odsłon: 111