Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla tych co robią pierwszy raz w życiu bułeczki. Każdy sobie z nim poradzi . Domowe bułeczki smakują bardzo dobrze z masełkiem i włoską mortadellą. Pod przepisem jest link do filmiku. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube i na inne przepisy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35926
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1281
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35926
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1281
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
        
        
                Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i garścią mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte drożdże połącz z mąką w misce, zarób dodaj rozpuszczoną sól w wodzie ,zarób, wlej olej i wyrabiaj do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów miski. Przykryj ściereczką i odstaw i ciepłe miejsce do podwojenia składników.
Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę podsypaną mąką i zarób przez chwilę. Ciasto podziel na dwie równe części. Każdą część podziel nożem na 4 części .W dłoniach każdą część roluj na małe bułeczka i. Odkładaj na blachę posypaną mąką. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułeczki , nacinamy tępą stroną noża i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termo obiegu ,funkcja włączona góra, dół na środkowej półce przez 20 minut lub 25 minut. Bułeczki muszą być lekko rumiane, pieczone dłużej będą twarde na zewnątrz.
Upieczone bułeczki. Zapraszam na filmik na mój kanał na You Tube /Mangiare u Ewki oraz na inne przepisy z mojej kuchni włoskiej.