Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sosik kurkowy.Można go podawać do makaronu,kasz,ziemniaków i mięsa.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Kurki bardzo dokładnie oczyścić,są one bardzo kruche i delikatne.Większe grzybki można pokroić na mniejsze kawałki a mniejsze zostawić będą fajnie wyglądały. Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić pokrojone i oczyszczone kurki. Smażymy na maśle aż kurki zmiękną i puszczą sok,następnie wlewamy śmietankę i tak dusimy aż sosik trochę odparuje i zgęstnieje.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,można dodać inne przyprawy według smaku.Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. I nasz sosik gotowy. SMACZNEGO!!!!