Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sosik kurkowy.Można go podawać do makaronu,kasz,ziemniaków i mięsa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1976
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17908
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1976
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17908
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Składniki
Kurki bardzo dokładnie oczyścić,są one bardzo kruche i delikatne.Większe grzybki można pokroić na mniejsze kawałki a mniejsze zostawić będą fajnie wyglądały. Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić pokrojone i oczyszczone kurki. Smażymy na maśle aż kurki zmiękną i puszczą sok,następnie wlewamy śmietankę i tak dusimy aż sosik trochę odparuje i zgęstnieje.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,można dodać inne przyprawy według smaku.Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. I nasz sosik gotowy. SMACZNEGO!!!!