Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sosik kurkowy.Można go podawać do makaronu,kasz,ziemniaków i mięsa.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3351
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 903
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 428
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3351
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 903
Składniki
Kurki bardzo dokładnie oczyścić,są one bardzo kruche i delikatne.Większe grzybki można pokroić na mniejsze kawałki a mniejsze zostawić będą fajnie wyglądały. Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić pokrojone i oczyszczone kurki. Smażymy na maśle aż kurki zmiękną i puszczą sok,następnie wlewamy śmietankę i tak dusimy aż sosik trochę odparuje i zgęstnieje.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,można dodać inne przyprawy według smaku.Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. I nasz sosik gotowy. SMACZNEGO!!!!