Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna rolada, łatwa i szybka do zrobienia, idealna na kanapki
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4366
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w większą kostkę, dodać wszystkie przyprawy, suchą żelatynę i wodę, dokładnie wymieszać.
Całość przełożyć do worka, który należy umieścić w szynkowarze. Worek z mięsem nalezy zawiązać. Szynkowar przykryć pokrywką. Wstawic do garnka z wrzącą wodą (woda powinna sięgac do 2/3 wysokości szynkowara). Gotowac na małym ogniu ok. 2 godz. Po tym czasie szynkowar wyjąć z garnka, wystudzić (umieściłam go w garnku z zimną wodą). Po wystudzeniu całość wstawic do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie folię z roladą wyjąć z szynkowara, usunąc folię
Kroić, zajadać :-) Smacznego