Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna rolada, łatwa i szybka do zrobienia, idealna na kanapki
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w większą kostkę, dodać wszystkie przyprawy, suchą żelatynę i wodę, dokładnie wymieszać.
Całość przełożyć do worka, który należy umieścić w szynkowarze. Worek z mięsem nalezy zawiązać. Szynkowar przykryć pokrywką. Wstawic do garnka z wrzącą wodą (woda powinna sięgac do 2/3 wysokości szynkowara). Gotowac na małym ogniu ok. 2 godz. Po tym czasie szynkowar wyjąć z garnka, wystudzić (umieściłam go w garnku z zimną wodą). Po wystudzeniu całość wstawic do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie folię z roladą wyjąć z szynkowara, usunąc folię
Kroić, zajadać :-) Smacznego