Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-01-2017
Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33292
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 118
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1671
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 160
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33292
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 118
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1671
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 160
Składniki
Ser zetrzeć na małych oczkach. 5 jajek rozkłócić. Do jajek dodać ser i majonez.
Blaszkę dużą wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier również wysmarować olejem. Wlać masę serową. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni.
Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem.
Upieczoną masę serową wyciągnąć i lekko wystudzić.
Upieczoną masę można przeciąć na pół, wtedy lepiej się zwija. Przełożyć na folię aluminiową. Wyłożyć na wierzch mięso mielone.
Zwinąć jak roladę. Wstawić do piekarnika na ok.30 min 200 stopni.