Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-01-2017
Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 158
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2801
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3632
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 546
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 158
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2801
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3632
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 546
Składniki
Ser zetrzeć na małych oczkach. 5 jajek rozkłócić. Do jajek dodać ser i majonez.
Blaszkę dużą wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier również wysmarować olejem. Wlać masę serową. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni.
Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem.
Upieczoną masę serową wyciągnąć i lekko wystudzić.
Upieczoną masę można przeciąć na pół, wtedy lepiej się zwija. Przełożyć na folię aluminiową. Wyłożyć na wierzch mięso mielone.
Zwinąć jak roladę. Wstawić do piekarnika na ok.30 min 200 stopni.