Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Składniki
mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i mieszamy, wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Skrapiamy ciasto olejem. Kulę ciasta dzielimy na 4 części z których lepimy małe kulki, układamy na stolnicy oprószonej mąką i wałkujemy dość cienkie placki.
Na rozgrzanej patelni układamy placek smażymy około 10 sekund aż na powierzchni pojawią się bąbelki, odwracamy na drugą stronę kiedy pojawią się na niej też bąbelki delikatnie je przygniatamy, potem znów przekładamy na drugą stronę i znów przygniatamy bąble i powtarzamy tak 2 razy. Gotowy placek kładziemy na ściereczkę i trzymamy w cieple...